DIENSTEN

KLIMAATTECHNIEK

Alleen maatwerk werkt echt

Onderscheidend is TIZ Klimaat- & Koudetechniek door het daadwerkelijk leveren van maatwerkoplossingen die beantwoorden aan de specifieke situatie van een opdrachtgever. En die behalve economisch rendabel tegelijkertijd ook duurzaam zijn. Iedere ruimte is anders. De ene ruimte ligt ’s morgens in de zon terwijl de andere daar pas ’s middags van profiteert.

Waar het om draait, is met de beschikbare technieken een klant-specifiek systeem te bouwen.

Door bijvoorbeeld de warmte die ‘s morgens vrijkomt bij het koelen van de oostgevel te gebruiken om ruimten aan de westzijde te verwarmen en ‘s middags de omgekeerde weg te bewandelen. Dat begint dus bij goed kijken en dan technieken gericht inzetten en combineren.

AIRCONDITIONING

Airconditioning

Uiteraard gaat het niet alleen om processen maar ook om werk- en verblijfsruimtes. Airco’s kennen geen geheimen meer voor ons. Vast of portable, groot of klein, voor bedrijven of in particuliere woningen. We gebruiken airco’s in een totaalconcept om de ruimte volgens specifieke eisen van comfort en duurzaamheid te koelen.

WARMTEPOMPTECHNIEK

Warmtepompen

Waar gekoeld wordt, komt warmte vrij. Die warmte kan worden opgeslagen en later weer worden afgegeven. Logisch dus dat onze koelactiviteiten gecombineerd worden met verwarmingssystemen. Koudetechniek breiden wij van TIZ Klimaat- & Koudetechniek voor veel klanten uit tot het verplaatsen en opslaan en gedoceerd weer afgeven van warmte. Via VRV- en VRF-systemen kunnen we vaak in de totale koel- en verwarmingsbehoefte voorzien, zonder dat nog een CV nodig is.

Warmte opslaan en verplaatsen

Koudetechniek wordt dan tot het verplaatsen en opslaan van warmte. Dat geeft een totaal andere kijk op de situatie. TIZ Klimaat- & Koudetechniek is met behulp van innovatieve warmtepompen in staat individuele ruimten los van elkaar te koelen en te verwarmen als dat nodig is. In feite is het een kwestie van warmte verdelen. En dat proces beheersen we tot in detail. Zowel in woningen als bij grotere utiliteitsprojecten. Dat betekent niets meer of minder dan hoog comfort, als resultaat van een zeer efficiënte methodiek. Een methodiek die economisch rendement koppelt aan een minimaal energieverbruik en dus een maximale duurzaamheid.

KOEL- EN VRIESTECHNIEK

Proceskoeling

De basis van TIZ Klimaat- & Koudetechniek ligt in de levering van koel- en vriescellen die op klantspecificatie worden ontworpen en in bedrijf gesteld. Vanzelfsprekend leveren en installeren we ook veel commerciële koelvitrines voor uiteenlopende branches. Zowel de supermarkt en de slager als de horeca en grootkeukens voorzien we van een volledige proceskoeling.